David Banović, Pomočnik vodje projektov Mladinske mreže MaMa, zaposlen na Prvem Izzivu.

David Banović, Pomočnik vodje projektov Mladinske mreže MaMa, zaposlen na Prvem Izzivu.

Nisem fant, ki bi se bil veliko »sekiral« in oziral nazaj. Rad stremim naprej, se prepuščam toku in verjamem v to, da »nekaj že bo.« Septembra lansko leto sem dopolnil 26. leto in se prvič v življenju iskreno vprašal kaj je moj namen. Kaj bi rad in kako bi to rad. Zakaj delam kroge v življenju, namesto, da bi tekel naravnost in kaj je tisto kar me dela nemirnega.

To, kar sem vedel – je bilo, da faksa še nisem dokončal in da me v osnovi kratke študentske in priložnostne službe ne zanimajo. Se ne spomnim vsega, vem pa, da, ko sem od Tivolija krenil proti Šiški, sem si ob razmišljanju kaj me dela tako nemirnega, v enem trenutku rekel: »Zaposlil se bom, tako bom miren, ker bom vedel, da bom na nek način preskrbljen.«

Visoke samozavesti mi med iskanjem službe ni manjkalo, saj sem se zavedal svojih delovnih izkušenj, navad in svoje osebnosti. Mislil sem si, če rad delam, bom našel zaposlitev, enkrat že! Pa sem po parih mesecih ugotovil, da ni vse odvisno samo od mene in da je trg trenutno specifičen in morda delodajalci v prvi vrsti ne iščejo samo dodane vrednosti v kadru, temveč tudi čim nižje stroške s tem kadrom.

Pa sem na Zavodu za zaposlovanje naletel na Prvi izziv. Itak mi sprva ni bilo nič jasno, a že po parih minutah sem ugotovil, da je to tista dodatna dodana vrednost, tisti plus, ki mi bo med pogajanjem za službo predstavljal dodatni argument za.

Ko sem se pripravljal na razgovor za službo sem v svoji proaktivnosti in želji po čimboljši predstavitvi svojih spodobnosti in prednosti načrtoval tudi to, da omenim, da sem primeren za koriščenje ugodnosti Prvega izziva in takrat še potencialna delodajalka je že samo mojo iniciativo vidno navdušena sprejela.

Danes sem zaposlen pri Mreži MaMa za 15 mesecev, z redno plačo, dovolj motiviran in s številnimi priložnostmi za nadaljnji razvoj svojih kompetenc in širjenje svojega nabora znanja. Od podpisa pogodbe naprej je drugače. Kaj? To, da mi ni treba razmišljati kako bom naslednji mesec in to da se počutim odgovornega, izpopolnjenega ter predvsem koristnega.

In prav sem imel; odkar sem zaposlen; sem bolj miren in produktiven!

David Banović, Pomočnik vodje projektov Mreža MaMa, zaposlen na Prvem Izzivu