Moje ime je Urban Krevl. Star sem 26. let, zaposlen nisem, prav tako se trenutno ne šolam v nobenem formalnem programu. Sem pa kreativen, domiseln in družbeno aktiven in v vlogi prostovoljca relativno izkušen.

Prihajam iz kraja, ki ima eno izmed najvišjih stopenj brezposelnosti v Sloveniji in brez konkretnih delovnih izkušenj mladi težko konkuriramo za tista redka delovna mesta, ki so na voljo. Več let sem, preko študentske napotnice, delal v Mladinskem centru Trbovlje. Večinoma kot natakar, pa vendar narava dela v mladinskem centru narekuje spoznavanje in spoprijemanje z različnimi izzivi, tako, da sem se naučil veliko na različnih področjih. Mladinska mreža MaMa je največja mreža mladinskih centrov v Sloveniji in delo z njimi mi predstavlja tako izziv, kot veselje.

Ko sem se dogovarjal za možnost usposabljanja na delovnem mestu pri Mreži MaMa sem bil vesel, da sem na razgovoru lahko predstavil tudi neformalne kompetence, ki jih imam, kot rezultat dela v Mladinskem centru Trbovlje.

Za usposabljanje na delovnem mestu sem sicer izvedel na Zavodu za zaposlovanje, ko mi ga je predstavila svetovalka in bil sem presenečen, da je kar nekaj ukrepov na področju zaposlovanja mladih, ki jih mladi po veliki večini sploh ne poznajo. In projekti Mreže MaMa naslavljajo tudi to tematiko, kar me veseli.

Trenutno kot mentor delujem pri podpori aktivnostim v okviru skupinskega EVS projekta »Say hello to tolerance,« veselim pa se tudi prihodnjih dveh mesecev dela na Mreži MaMa, ko bom svoje izkušnje in znanja lahko širil tudi na druga področja in s tem pridobil izkušnje za delo v prihodnje.

Urban Krevl