Za nami je že 5 dogodkov lokalnih ambasadorjev projekta s sloganom Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost, naslednjega pa napovedujejo v Novem mestu.

Dogodek, poimenovan »Mladi smo za vse!,« se bo zgodil v petek, 16.12.2016, v mladinskem centru Lokalpatriot v Novem mestu, od 13:30 – 17:00.

Lokalni ambasadorji, ki poznajo specifičnost področja mladih v tem lokalnem okolju, pripravljajo delavnico o dostojnem deluokroglo mizo,druženje, mreženje, hula hoop zabavo, itd.

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bodo na delavnici o dostojnem delu predstavili pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

V nadaljevanju pa mladi ambasadorji organizirajo še zanimivo okroglo mizo, na kateri bodo z gosti raznolikih ozadij spregovorili o problematiki brezposelnosti med mladimi, primanjkovanju služb za mlade ter skupaj iskali rešitve.

Gostje okrogle mize:  predstavnik Zavoda RS za zaposlovanje, direktorica Mladinske mreže MaMa, mag. Maja Hostnik, predstavnik Razvojno Izobraževalnega Centra iz Novega mesta ter mlada podjetnika, Rok Rezelj z Domačije Rezelj in Marko Sladič, lastnik Hemptouch-a.

Sledilo bo neformalno druženje, prigrizek, ter prava hula hoop zabava z Evo Nino Cajnko, ki se s hulahupi aktivno ukvarja zadnjih 8 let.

Pridite – veselo bo!

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiZavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.