Bliža se nov lokalni dogodek, v okviru projekta Junaki zaposlovanja  – tokrat ga naši ambasadorji  pripravljajo v Ljutomerju.

Dogodek bo potekal v prostorih Večgeneracijskega centra Pomurje – enota Ljutomer (Ormoška cesta 22, 9240 Ljutomer), 11.02.2017, s pričetkom ob 13.00 uri.

Mladi ambasadorji pripravljajo:

13.00 delavnico od dostojnem in prekarnem delu

13.15 predstavitev ukrepov sheme Jamstva za mlade

14.30 predavanje: »Konoplja kot zdravilo in možnost zaposlitve«

15.15 dokumentarec in okroglo miza »Služba: sposobnost ali naključje«

16.00 sklop predstavitev poklicnih poti mladih podjetnikov

17.00 zaključek s pogostitvijo

18.00 gledališko folklorno predstavo mladih 

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo na delavnici predstavila pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

Dogodek bodo zaključili s smehom v Kulturnem domu Mala Nedelja. Ogledali si bodo mladinsko gledališko – folklorno predstavo z naslovom Kak je negda blo pozimi, saj so njeni ustvarjalci odličen dokaz, da so prav vztrajnost, ambicioznost, pridobivanje različnih kompetenc in mladinsko delo ključ do prve zaposlitve.

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiZavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.