Tokrat z vami delimo blog Laure Smrekar, vodja marketinga ter odnosov z javnostmi agencije Competo. Gre za agencijo, ki je usmerjena v iskanje in selekcijo vodstvenega, strokovnega in tehničnega kadra. Zavedajo se pomembnosti samostojnosti, iniciativnosti in samozavesti in drugačnosti. Tokrat je Laura napisala blog za mlade in mladim z željo, da širi obzorja pri zaposlovanju, da pokaže novo pot in da kot pravi »opogumi

Kako do prvega kariernega izziva?

V pričujoči kolumni ne bom izpostavila konkretnih nasvetov in napotkov o iskanju dela. Vsaj ne na »klasičen« način. Na spletu jih lahko dobite kadarkoli in kjerkoli. Pravzaprav tudi mene kar preseneča neskončna količina informacij, ki so na voljo – o iskanju dela in prvega kariernega izziva, pripravi življenjepisa in motivacijskega pisma, pomenu mreženja, … Vse je zelo jasno. Samo če želite, ste lahko v kratkem opremljeni z vsemi vsebinskimi napotki. Teoretično torej ne bi smeli imeti težav z iskanjem dela. Drži?

Ste ena najbolj izobraženih generacij

In ste tudi prva generacija do sedaj, ki je »zrasla« s spletom in spletnimi mediji.  V hipu lahko pridete do vseh informacij iz celega sveta. Po drugi strani pa ste tudi prva generacija, ki ji vsa ta neskončna možnost izbire, prav zaradi same kompleksnosti in obsežnosti, vso stvar samo še otežuje. Živite v svetu, kjer se stvari odvijajo z ekspresno hitrostjo. Vsako leto nastajajo novi poklici, nova delovna mesta, novi izobraževalni sistemi, nova start-up podjetja. Izbira je neskončna. Super po eni strani, a hkrati tako težko po drugi.  Tudi zaposlitvenih oglasov je na spletu ogromno, pa različnih delovnih mest in delodajalcev.

Večina iskalcev prvega kariernega izziva  

pripravi en življenjepis in motivacijsko pismo ter ga z nekaj formalnimi popravki posreduje na številne naslove. Iščete se in spoznavate, v bistvu pa ne veste. Mnoge vas je strah in že vnaprej veste/se bojite, da bo iskanje dela prava nočna mora.  In morda vas je strah, da boste naredili usodno življenjsko napako. Igrate na srečo in upate, da vas bo nekdo v množici prijav vendarle opazil ter povabil na razgovor. Na drugi strani pa so delodajalci, podjetja, ki nujno potrebujejo mlade talente. Za posamezno delovno mesto dobijo po nekaj sto prijav. Nemogoče je, da bi vse spoznali.

Kaj naredi razliko?

Pristop in odnos –  motivacija in želja po delu v konkretnem podjetju in opravljanju določenega dela. Sama to imenujem kar »strast« in to je nekaj, kar se ne moremo zgolj naučiti ali prekopirati. Le  takrat, ko boste naredili svojo »domačo nalogo«, dodobra spoznali svoje sposobnosti, talente, kompetence, po drugi strani pa si jasno odgovorili na vprašanja – kaj me zares veseli, kakšno delo in delodajalca si želim ter preučili podjetja na trgu, ki vam lahko to omogočijo ter ponudijo, boste lahko k iskanju dela pristopili samozavestno, odločno in res prepričani, da vam bo uspelo. Brez kančka dvoma. In samo takrat boste lahko to svojo energijo tudi oddajali.

Tudi sama sem delodajalec. Naša ekipa danes šteje 15 ljudi. Imamo kar precej predstavnikov generacije Y. In ko se odločam o tem, koga želim spoznati ter kdo, bi lahko bil naš novi talent, ne prevladajo ocene in izobrazba. Prepričajo me kandidati, ki vsak na svoj način jasno izpostavijo, zakaj želijo delati prav v našem podjetju in zakaj jim je naše podjetje prva izbira. Samozavestno, odločno, jasno, predvsem pa s strastjo.