Če si brez zaposlitve in jo iščeš, sledi naslednjim korakom.

Zelo priporočljivo je, da se prijaviš na Zavodu RS za zaposlovanje, ki ti bo pomagal poiskati delo. Glede na tvoje znanje, interese in želje te bodo usmerjali pri iskanju zaposlitev, te povezali z delodajalci ter ti ponudili dodatna izobraževanja in usposabljanja.

Tam ti bodo tudi pomagali, če si ostal brez statusa dijaka ali študenta.

Če želiš koristiti vse te možnosti – ukrepe, ki ti jih ponuja Zavod RS za zaposlovanje in vse ukrepe, ki jih vsebuje shema Jamstvo za mlade, je torej predpogoj, da se prijaviš na Zavodu RS za zaposlovanje.

Prijava na Zavodu RS za zaposlovanje je enostavna, lahko se prijaviš osebno, ali preko spleta in kot že rečeno- le prijava ti omogoča, da koristiš usluge in pomoč Zavoda RS za zaposlovanje.

Zato ne odlašaj, začni svoj potencial uresničevati že danes.

Na strani Zavoda RS za zaposlovanje si preberi pomembne informacije, o tem, kako se prijaviš na Zavodu RS za zaposlovanje:

  • evidenca brezposelnih oseb,

  • evidenca iskalcev zaposlitev,

  • kako se lahko prijaviš na Zavodu in

  • če iščeš zaposlitev, a se ne želiš prijaviti na Zavodu RS za zaposlovanje.

Vse informacije so ti na voljo tukaj.

Informacije lahko pridobiš osebno, če se oglasiš v kateri izmed območnih služb Zavoda za zaposlovanje:

Informacije lahko pridobiš tudi preko spleta. Dostopaj do spletne strani tudi s svojim mobilnim telefonom.

• Obišči spletno stran: http://www.ess.gov.si/mladi

Tam je zbrana vrsta informacij kot pomoč pri iskanju zaposlitve, načrtovanju kariere in izobraževanja ali uresničevanju podjetniške ideje. Od nasvetov, kako se prijaviti na Zavod, kje iskati informacije o prostih delovnih mestih, kako izboljšati prijavno dokumentacijo, kam se v lokalnih okoljih obrniti po nasvete za uresničevanje podjetniške ideje, kateri ukrepi Aktivne politike zaposlovanja (ki jih izvaja zavod pa tudi drugi izvajalci) so trenutno na voljo. Mladi lahko s pomočjo iskalnika poiščejo sebi primeren ukrep. Vnesejo starost, trajanja prijave na zavodu in kraj bivanja. Vrsta ukrepov se namreč glede na te tri kriterije spreminja. V rubriki Usposabljanje in izobraževanje pa mladi najdejo nabor praviloma brezplačnih možnosti za pridobivanje dodatnih znanj.

• Dostopaj do spletne strani tudi s svojim mobilnim telefonom:
Mobilna spletna stran http://m.ess.gov.si vsebuje strnjene informacije o ukrepi Aktivne politike zaposlovanja, namenjenih iskalcem zaposlitve in delodajalcem (v tem primeru so informacije namenjene vsem starostnim skupinam), iskalnik prostih delovnih mest ter iskalnik po ukrepih za mlade, ki deluje na enak način kot iskalnik na spletni strani. Na mobilni strani so tudi aktualna obvestila zavoda, naslove in uradne ure, pogosta vprašanja ter možnost klica na Kontaktni center

Ukrepi Jamstva za mlade, ki ti lahko pomagajo pri vstopu na trg dela. Spoznaj ukrepe JZM.

imageedit_1_6938743129